среда, 22 января 2020 г.

Кухня

 Кухня Швеції багата рибою і м’ясом. Як гарнір найчастіше виступає картопля. Одним з найвідоміших і дивних страв шведської (і скандинавської) кухні є surströmming (ферментований оселедець). Інша популярна їжа:

  •  Pytt i panna – м’ясо з картоплею і цибулею. 
Картинки по запросу "Pytt i panna""
  • Tunnbrödrulle – традиційний шведський фастфуд. 
Картинки по запросу "Tunnbrödrulle""
  • Smörgåstårta – листковий пиріг з лососем. 
Картинки по запросу "Smörgåstårta""
  • Маринований оселедець.
Картинки по запросу "маринований оселедець""
  •  Kroppkakor – картопля, фарширована свининою.
Картинки по запросу "Kroppkakor""
  •  Spettekaka
Картинки по запросу "Spettekaka""
  •  Rabarberkräm
Картинки по запросу "Rabarberkräm""
  • Semla
Картинки по запросу "Semla""
  • Köttbullar – м’ясні фрикадельки з картоплею і вершковим соусом (напевно, найпопулярніше блюдо будь-якої Ікеї).
Картинки по запросу "Köttbullar""
  •  Artsoppa – гороховий суп зі свининою.
Картинки по запросу "Artsoppa""
  •  Blodpudding – кров’яна ковбаса.
Картинки по запросу "Blodpudding""

Источник: https://mandry.club/krainy/shveciya/

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Кухня  Кухня Швеції багата рибою і м’ясом. Як гарнір найчастіше виступає картопля. Одним з найвідоміших і дивних страв шведської (і сканд...