Кухня
Кухня Швеції багата рибою і м’ясом. Як гарнір найчастіше виступає картопля. Одним з найвідоміших і дивних страв шведської (і скандинавської) кухні є surströmming (ферментований оселедець). Інша популярна їжа:- Pytt i panna – м’ясо з картоплею і цибулею.
- Tunnbrödrulle – традиційний шведський фастфуд.
- Smörgåstårta – листковий пиріг з лососем.
- Маринований оселедець.
- Kroppkakor – картопля, фарширована свининою.
- Spettekaka
- Rabarberkräm
- Semla
- Köttbullar – м’ясні фрикадельки з картоплею і вершковим соусом (напевно, найпопулярніше блюдо будь-якої Ікеї).
- Artsoppa – гороховий суп зі свининою.
- Blodpudding – кров’яна ковбаса.
Источник: https://mandry.club/krainy/shveciya/
Комментариев нет:
Отправить комментарий